Haber

Tayland’da monarşiyi eleştirene 50 yıl hapis cezası

Tayland’da monarşiyi eleştirdiği için daha önce 28 yıl hapis cezasına çarptırılan 30 yaşındaki Mongkol Thirakot, 22 yıl daha hapis cezasına çarptırıldı.

The Guardian gazetesinin haberine göre, Tayland’ın kuzeyindeki Chiang Rai kentindeki bir temyiz mahkemesi, daha önce ceza mahkemesi tarafından 28 yıl hapis cezasına çarptırılan Mongkol’un cezasına yapılan itirazı görüşerek 11 yıl daha hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Suçlar. Kişisel Facebook hesabındaki paylaşımları nedeniyle yargılanan ve toplam 50 yıl hapis cezasına çarptırılan Mongkol Thirakot’a verilen ceza, ülkede bu suçlamayla verilen en uzun hapis cezası olma özelliğini taşıyor.

2021’DE BİR KİŞİYE 43 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Konuyla ilgili açıklama yapan Tayland İnsan Hakları Avukatları (TLHR) platformundan yapılan açıklamada, “Temyiz mahkemesi, Mongkol Thirakot’un, halihazırda verilen 28 yıl hapis cezasına ek olarak, 27 Facebook paylaşımı nedeniyle 22 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. alt mahkeme tarafından verilen toplam hapis cezası 50 yıla ulaştı.” “dedi.

Tayland’da ‘Majestelerine karşı işlenen suçları’ düzenleyen yasa, Kral Vajiralongkorn ve yakın aile üyelerini eleştirilerden koruyor ve ceza kanununun ilgili bölümüne atıfta bulunarak basitçe “112” olarak adlandırılıyor. TLHR’ye göre verilen son hapis cezası, ‘kraliyete hakaret’ suçundan verilen en uzun hapis cezası oldu. En son 2021 yılında aynı maddeyi ihlal ettiği iddiasıyla yargılanan bir kadına 43 yıl hapis cezası verildi.

2021’DEN BERİ 250’DEN FAZLA BİREYSEL SUÇLAMA

Çevrimiçi bir giyim mağazasının sahibi olan Mongkol Thirakot, ilk kez 2021’de siyasi mahkumların serbest bırakılmasını talep eden bir protesto sırasında gözaltına alındı. 2020-2021’de gençlerin öncülük ettiği protestolarda on binlerce kişi sokaklara dökülerek kraliyet ailesini koruyan yasanın yumuşatılmasını talep etti. Bu kanun uyarınca verilen ve yumuşatılması talep edilen son cezaya karşı Yargıtay’a başvurulacağı açıklandı.

TLHR’nin paylaştığı verilere göre, protestoların başladığı 2020 yılından bu yana 250’den fazla aktivist bu yasayı ihlal etmekle suçlandı. 17 Ocak Çarşamba günü, protesto liderlerinden avukat Arnon Nampa’ya daha önce hapis cezası verildi. Bu kanuna göre 4 yıl hapis cezası, 4 yıl daha uzatıldı. (DIŞ HABER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu