Haber

Denizli Kayak Merkezi, snowboard ve yamaç paraşütü tutkunlarının gözdesi haline geldi.

Türkiye’nin önemli kış turizmi merkezlerinden biri olan Denizli Kayak Merkezi amatör ve profesyonel yamaç paraşütü ve snowboard tutkunlarını ağırlamaya devam ediyor. Modern kayak merkezinde deprem nedeniyle azalan yerli ve yabancı misafir sayısı gün geçtikçe artmaya başladı.

Kış turizminde önemli bir çekim merkezi haline gelen Denizli Kayak Merkezi’nde dolu dolu bir sezon yaşanıyor. Kış sporları için en çok tercih edilen mekanlardan biri olan tesis, Türkiye’nin birçok ilinden amatör ve profesyonel kayakçıları ve snowboard tutkunlarını ağırlamaktadır. Ocak ayında 100 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayan tesis, ülkeyi derinden etkileyen deprem nedeniyle sayıları azalsa da her geçen gün artmaya başladı. Karla oynamanın ve kayak yapmanın keyfini çıkarmak isteyenlerin akın ettiği merkez, daha çok yamaç paraşütü ve snowboard tutkunları tarafından tercih ediliyor.

Faruk Konuk: “Buradaki pisti ve kar kalitesini diğer yerlere göre daha çok beğendik”

Muğla’nın Fethiye ilçesinden Denizli Kayak Merkezi’ne paraşütle atlama ve snowboard keyfi yapmak için gelen Faruk Konuk, “Fethiye’den buraya cinsle geldik. 6 kişilik bir grubuz. Hem yamaç paraşütü hem de snowboard yapıyoruz. Havalanıyoruz. buranın bazı bölümlerinde paraşüt var.buranın eğimleri çok güzel.birçok kayak merkezinde kayak yaptım ama buranın eğimi ve kar kalitesi diğer yerlere göre çok daha iyi.biz burada bu sporları yapıyoruz ve eğleniyoruz. O yüzden her hafta sonu buraya geliyoruz. 4 seneye yakın oluyor. Kayak merkezine gelip gidiyoruz” diye konuştu.

Kerem Alkan: “Burayı keşfettikten sonra başka yer aramadık”

Profesyonel olarak yamaç paraşütü yaptığını anlatan Ziyaretçi Kerem Alkan, “Ben yamaç paraşütü sporcusuyum, bir de snowboard takımımız var. Her hafta sonu kayak sezonunun açılmasıyla birlikte buraya geliyoruz. Yamaç paraşütü ekipmanlarımızı yanımıza alıyoruz. Burası uçmak için çok iyi bir yer. “Pist çok güzel. Fırsat buldukça her zaman buradayız. Fiyatlar da kayak merkezlerinin ortasında oldukça uygun. Burayı keşfettikten sonra başka bir yer aramadık. Burayı sadece son 4-5 yıldır seçiyoruz. Tesis hem uçuş hem de kayak için harika bir yer” dedi.

Birsen Duran: “Uçmak ve kayak yapmak için güzel bir yer”

Kayak tesisinin karın kalitesini ve pistini çok beğendiğini söyleyen Sporcu Birsen Duran, “Ben yamaç ve snowboard sporcusuyum. Yaklaşık 4-5 yıldır Denizli Kayak Merkezi’nde kayak yapıyorum. Kar kalitesini çok seviyoruz. , Pist ve tesisler burada.Özellikle burası bu sene yenilenmiş ve çok “Fiyatı bize makul geliyor. Uçmak ve kayak yapmak için güzel bir yer. Uçuşlarımızı hava kötü olmadığı sürece her gelişimizde yapıyoruz” dedi.

Hüseyin Kuşanç: “Snowboard sporunun vazgeçilmez kayak merkezlerinden biri”

Denizli Kayak Merkezi Saha Müdürü Hüseyin Kuşanç, şunları söyledi:

“Tesisin bulunduğu dağın zirvesi 2.420 rakımlı, bulunduğumuz bölge ise 910 rakımlı. Dağın rakımı yüksek olduğu için kristal kar kalitesi çok yüksek. Ekstrem sporlar ve snowboardcular kayak merkezinde yoğunlaşmıştır.Snowboard için vazgeçilmez kayak merkezlerinden biridir.Buraya gelen misafirler daha çok snowboard yüklüdür.” – DENİZLİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tecrübeli Ustasıyla Lider. %100 Garantili Hizmet. Teklif Alma Hızlı Servis Agı Ankara nakliyat
evden eve nakliyat
uğurmumcu evden eve nakliyat
pendik eşya depolama
Başa dön tuşu