Ekonomi

Embraer ilk çeyrekte gelir artışı bildirdi, 2024 beklentilerini yineledi

SÃO PAULO – Önde gelen havacılık şirketlerinden Embraer S.A. (NYSE: ERJ; B3: EMBR3), 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin mali sonuçlarını açıklayarak uçak teslimatlarında önemli bir artışa ve güçlü bir sipariş birikimine dikkat çekti. EMBR hisseleri Salı sabahı %2,6 düşüşle işlem görüyordu.

Şirket, bir önceki yılın aynı dönemine göre %25’lik bir artışla 897 milyon dolar gelir elde ettiğini ve 902,84 milyon dolarlık analist konsensüs tahmininin biraz altında kaldığını bildirdi.

Embraer ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre %67 artışla 25 jet teslimatı gerçekleştirdi. Bu rakam 18 yönetici jeti ve 7 ticari jeti içeriyor. Firma sipariş birikimi son yedi yılın en yüksek seviyesi olan 21,1 milyar dolara ulaşırken, Ticari Havacılık bir önceki çeyreğe göre %26 artışla 2,3 milyar dolar artış gösterdi. Özellikle Executive Aviation, son sekiz yılın en yüksek ilk çeyrek gelirine ve teslimat sayısına ulaşarak öne çıktı.

Bu çeyrekte düzeltilmiş faiz ve vergi öncesi kâr (FVÖK) 6,8 milyon dolar olarak gerçekleşirken, düzeltilmiş FVÖK marjı %0,8 oldu ve 2023’ün ilk çeyreğindeki %-4,4’lük marjdan daha iyi bir seviyeye ulaştı. Bununla birlikte, Eve segmenti hariç düzeltilmiş serbest nakit akışı, önümüzdeki çeyreklerde artan sayıda teslimat için yapılan hazırlıklar nedeniyle -346 milyon dolar ile negatif oldu. Ayrıca Embraer bu çeyrekte brüt borcunu 276 milyon dolar azaltmayı başardı.

Embraer yönetimi, risk ve fırsatların dengeli olduğu iyimser görünümünü koruyarak 2024 yılı beklentilerini yineledi. Şirket, ticari havacılık teslimatlarının 72 ila 80 uçak arasında, yönetici havacılık teslimatlarının ise 125 ila 135 uçak arasında gerçekleşmesini öngörüyor. Toplam şirket gelirinin 6.0 ila 6.4 milyar dolar aralığında, düzeltilmiş FVÖK marjının %6.5 ila %7.5 arasında ve düzeltilmiş serbest nakit akışının 220 milyon dolar veya üzerinde olması öngörülüyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bir Embraer yöneticisi “Bu çeyrekte elde ettiğimiz sonuçlar pazardaki güçlü konumumuzu ve uçaklarımıza yönelik sürekli talebi yansıtıyor” dedi. “Önemli birikimimiz ve teslimat büyümemiz, inovasyon ve müşteri memnuniyetine olan bağlılığımızın bir kanıtıdır.”

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haberdelice.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tecrübeli Ustasıyla Lider. %100 Garantili Hizmet. Teklif Alma Hızlı Servis Agı Ankara nakliyat
evden eve nakliyat
uğurmumcu evden eve nakliyat
pendik eşya depolama
Başa dön tuşu