Haber

Bakan Kurum, hasar tespit çalışmalarında son durumu paylaştı: 118 bin bina hemen yıkılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep Afet Uyum Merkezi’nde deprem sonrası son durumu aktardı. Bakan, hasar tespit çalışmaları hakkında bilgi verdi.

118 BİN AĞIR HASARLI, YIKILMIŞ BİNA VARDI

11 ilde 7 bin 328 bilirkişi ile hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirten Bakan Kurum, “3 milyon 520 bin bağımsız bölümün incelemesi tamamlandı. 927 bin binanın derhal yıkılacağını, 118 bin binanın da yıkılacağını belirledik.” Gaziantep’te 16 bin bina da yıkılacak ve ağır hasar görecek. Acilen yıkılması gereken bir bina olduğunu belirledik.” sözlerini kullandı.

“FELAKET MAĞDURLARI GÜVENLİ KONUTLARA GİRİNCEYE KADAR ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

Bakan Kurum, “Afetzedeler güvenli evlerine dönene kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hem Gaziantep’te hem de Türkiye’nin dört bir yanındaki arama kurtarma ekiplerimize teşekkür ediyorum. Her biri milli kahraman olan arama kurtarma ekiplerimize teşekkür ediyorum. , AFAD’ımızın yanı sıra UMKE’mizin de askerimize de madencimize de Allah razı olsun.

“BİN KONTEYNER TAMAMLANDI”

Tüm vatandaşlarımızla 7/24 çalışıyoruz. Altlık çalışmaları ve mikro dokümantasyon dediğimiz çalışmalarımıza titizlikle devam ediyoruz. Bugün çok değerli bir toplantı yaptık ve yarın bilim adamlarımızla bir toplantıya gelip belirlediğimiz noktaları inceleyeceğiz. Bu konut sürecini mümkün olduğunca hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlayacağız. Gaziantep’te 4 bin 500 konteynerin bini tamamlandı, yarın itibariyle vatandaşlarımızı teslim almaya başlıyoruz.

“AMACIMIZ 11-12 GÜN İÇİNDE TALEPLERİ TAKİP ETMEK”

Tamamlandığında 25 bin vatandaşımızla birlikte hedefimiz 11-12 gün içerisinde vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirmek. Gönüllülerle, devletimizin desteğiyle yapıyoruz. Devletimizin eli afet bölgesinde.

“BİZİM KONUTLARIMIZ 3-4 KATI AŞMAYACAK”

11 ilde en büyük toplu konut seferberliğini gerçekleştireceğiz ve vatandaşlarımız en kısa sürede anahtarlarını teslim edecek. Mart ayı başında 30 bin konutun inşaatına başlayacağımızı ve bu sayıyı artıracağımızı söylemiştik. 1 yıl içinde teslim edeceğiz. İnşaatlarla ilgili ön görüşmeleri yaptık ve tedarik zincirini kuruyoruz. Evlerimiz taban artı 3-4 katı geçmeyecek. Doğru yerleşimleri ovalardan dağlara çekerek tüm jeolojik çalışmaları yapıyoruz.”

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tecrübeli Ustasıyla Lider. %100 Garantili Hizmet. Teklif Alma Hızlı Servis Agı Ankara nakliyat
evden eve nakliyat
uğurmumcu evden eve nakliyat
pendik eşya depolama
Başa dön tuşu